vineri, 24 aprilie 2015

Carol I in opera Reginei Elisabeta-lansare de carte la Casa Schiller

Fiecare conferinta, lansare de carte, proiectie de film despre monarhie si perioada in care aceasta a fost prezenta in Romania este un minunat prilej de  a descoperi lucruri noi, deosebit de interesante  despre membrii Casei Regale.
A devenit o caracteristica faptul ca toate aceste evenimente sunt organizate de oameni pasionati de monarhie, care au un patriotism pe care  si-l manifesta nu doar pe hartie, sunt oameni care emana energii pozitive si de aceea tot ce iese din mainile lor poarta amprenta profesionalismului, a respectului fata de istorie si a iubirii fata de Romania.Probabil ca nici ziua lansarii, 23 aprilie, nu a fost aleasa intamplator, ea fiind Ziua Internationala a Cartii si a drepturilor de autor!
In acelasi spatiu a mai fost organizata si o expozitie de fotografii din arhiva princiara de Wierd, intre expuneri pianistul Marius Boldea ne-a incantat cu acorduri din Chopin si Beethoven, iar prezenta Principesei Maria a dat o aura binefacatoare acestui eveniment!
Din nou a fost mentionat acest testament fabulos al lui Carol I, si cine nu l-a citit inca, ar trebui sa o faca, ba poate ar trebui  predat si in licee, macar elevilor din clasele terminale.
Si, bineinteles,  cititi cartea Silviei Zimmermann, precum si pe cele ale lui Carmen Sylva, pentru a va bucura de sufletul si spiritul unor oameni frumosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu