marți, 19 mai 2015

Dimineata la Muzeul Peles!

Da, desi pare neobisnuit, se pot intampla lucruri absolut minunate chiar si dimineata, la un muzeu. Si nu la orice muzeu , ci chiar la Peles, acest spatiu magic pe care ni  l-a lasat Regele Carol I, pentru a ne aduce aminte de el, de cate  a facut pentru Romania, pentru a ne respecta  mai mult istoria, stramosii si pentru a incerca sa lasam si noi ceva urmasilor nostri.
Conferinta "Varstele Reginei Maria", frumos alcatuita si transmisa de catre Dna. Carmen Tanasoiu, a fost unul dintre lucrurile minunate care a avut loc in aceasta dimineata. Diferite portrete ale Reginei, busturi din bronz, sculpturi ale acesteia, grupuri statuare, fresce din biserici, toate ne-au fost prezentate in cadrul acestei conferinte, insotite de citate din jurnalele Reginei, si la sfarsit chiar de un filmulet care sintetiza toata munca depusa cu pasiune de Dna. Tanasoiu
Am mai spus-o si o repet, din viata fabuloasa si fascinanta a Reginei Maria vom avea tot timpul ceva de descoperit, de remarcat, de folosit, de visat! Sper ca din ce in ce mai multi romani sa ramana uimiti de personalitatea ei si sa inteleaga marile gesturi pe care le-a facut pentru acest popor!
Dnei. Macrina Oproiu, de la Muzeul Peles, ii multumesc pentru ca a organizat acest eveniment si sper sa aiba cat mai multi participanti la actiunile sale, pentru ca merita!Felicitari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu