duminică, 24 ianuarie 2016

Unire si putere!

Pentru cei care nu sunt inca lamuriti: Unirea mica, de la 24 ianuarie 1859, a fost infaptuita de Cuza -Voda; Unirea mare, de la 1 decembrie 1918, a fost infaptuita de Regele Ferdinand si Regina Maria!
"Mesajul din 10 februarie 1859, catre Adunarea Tarii-Romanesti:Actul de inalt patriotism care a intrunit in unanimitate asupra mea voturile dvs., este demn de admirarea lumii. El este si va fi in ochii istoriei mai mult decat inaltarea pe Tron a unui om devotat cauzei nationale, el este triumful unui principiu mantuitor si inaltarea unei natii intregi. Onoare domniilor voastre, d-lor reprezentanti ai Tarii- Romanesti, caci ati stiut a realiza dorinta cea mai vie a natiei romane! Unirea Tronurilor Romanesti!
Aceste Tronuri glorioase ne sunt oferite noua prin vointa unanima a Romanilor din Principatele Unite. Mandri de a ne sui pe ele, noi vom avea de cea mai sacra datorie de a redobandi si pastra vechea lor demnitate.
In implinirea acestei frumoase chemari, vom fi fericiti sa ne putem razima pe energicul si luminatul d-voastra patriotism.
Primiti, d-lor deputati, multumirile sincere ale Domnului ales de domniile voastre si a carui deviza este si va fi: binele Principatelor-Unite in toate si inainte de toate.Alexandru Ioan (contrasemnati: I. Al. Filipescu, B. Catargiu, N.Golescu, I. Cantacuzino, B. Vladoianu, Gr. Filipescu, D. Bratianu)."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu