marți, 1 martie 2016

Prin Bucuresti, de la teorie la practica!

E bine sa citim carti despre Bucuresti, sa mergem la conferinte, expozitii, seminarii, dezbateri. Dar nu-i de ajuns. Din cand in cand trebuie sa vedem cu ochii nostri locurile respective sau ceea ce a mai ramas din ele. Si uite asa, unor tineri entuziasti, plini de o energie pozitiva si care chiar vor sa schimbe ceva (deh, sunt tineri!), le-a venit ideea de a face diferite tururi prin Bucuresti cu diferite teme. Probabil ca multe lume a auzit de Edmond Niculusca, A.R.C.E.N. si explorarile lor prin oras, cu povesti interbelice, umor si speranta. 
Ar mai fi si Arhiva de geografie, pe care am descoperit-o de curand, nu am participat inca la niciun eveniment organizat de ei, iar acum se detaseaza un alt tanar, Andrei Berinde, pe care il cunosc personal, si care vrea sa va prezinte Bucurestii Arhitectului  Duiliu Marcu. Bine, nici eu nu stiam cine a fost  si ce a facut Duiliu Marcu, desi numele nu imi era complet necunoscut, dar am cercetat si va spun si voua: conform Wikipedia, a fost un arhitect roman, nascut la sfarsitul secolului 19, absolvent al Scolii de Arte Frumoase din Paris,  membru al Academiei Romane, profesor la Institutul de Arhitectura "Ion Mincu". Iata doar cateva din cladirile proiectate de el: Palatul Monopolurilor de Stat, Cladirea Academiei Militare, Palatul Elisabeta.
Ei bine, Andrei Berinde vrea sa va faca un tur al catorva din creatiile lui Duiliu Marcu, incepand de la Palatul Victoria si pana la Palatul Ministerului Transporturilor, pe 5 si 6 martie 2016, incepand cu ora 11. Itinerariul e tare  interesant, detalii aici: Duiliu Marcu. Va urez succes in explorarea Bucurestiului pe viu!

 


Pentru cei care vor mai mult, Andrei Berinde organizeaza tururi si cu trenul! 
Aflati informatii  pe pagina Calator prin garile de odinioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu