luni, 14 noiembrie 2016

Covorul oltenesc traieste!

Covorul oltenesc poarta in el cuvantul "dor". Stiti voi, cuvantul acela unic, ce nu poate fi tradus in nicio limba. Dorul de patrie, dorul de natura, dorul de iubit, dorul de casa.........Toate dorurile poporului roman se intrepatrund in covoarele tesute de mana de sute de ani in Oltenia. De aceea covoarele sunt unice, de aceea sunt originale, si de aceea exista o traditie. Traditie pe care o  gasiti in viata la un atelier din Dolj, dar si pe pagina lui de pe  Facebook, unde puteti intra si da like: covoare traditionale.
Eh, bineinteles ca exista si un site, covoare oltenesti , cu detalii despre razboaiele de tesut, traditii si simboluri oltenesti, modele ce iti vor incanta ochii, si,  daca vei simti ca s-a creat o legatura, poti sa faci si o comanda.
 Covoarele lor sunt facute din lana si bumbac( cum, nu din plasticul nostru cel de toate zilele?!?!?!), pentru ca le poti lasa mostenire( vi se pare desuet? mie nu!), iar simbolurile folosite(cerbul, cocosul, cucul ) sunt de fapt imagini ale Romaniei trecute, prezente si viitoare. 


Covor "Ana Maria"
Acesta este covorul ce mi-a placut cel mai mult, probabil pentru ca este rosu, o culoare ce ma defineste, de care sunt indragostita. Cui as darui acest covor? Sau oricare altul facut cu sufletul la Macesu de Jos? Probabil ca tuturor celor care nu numai ca mai cred in traditia romaneasca, dar o si promoveaza si poate chiar incearca sa o aduca la viata, fiecare in limita posibilitatilor lui. Si sa stiti, important e sa incerci, altfel n-ai cum sa afli daca vei esua sau nu!
















Bonus: un taraf autentic din minunata Oltenie!  Bucurati-va de placerile simple ale vietii, cele din jurul vostru!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu